HUR VERKSAMHETEN STARTADE 

Skövde Taekwon-Do Club startade, efter många förfrågningar och påstötningar, sin barnverksamhet hösten 2000. Initiativtagare och utformare av verksamheten var Petra Dydiszko, som fortfarande är ansvarig för knatte-, barn- och ungdomsträningen.
Träningen blev snabbt populär både bland barn och föräldrar. Efter en termins träning utökades verksamheten  och numera finns det fyra träningstillfällen i veckan för knattarna och tre barngrupper samt en ungdomsgrupp.
 VAD HAR TRÄNINGEN FÖR INRIKTNING? 
Knatte- och barnträningen skiljer sig självklart markant från den träning som klubbens äldre medlemmar utövar.
Med tanke på barnens fysiska mognad och tillväxt läggs mycket lite tid ned på stretching och styrka. Istället inriktas träningen på lekfyllda övningar som utvecklar olika motoriska egenskaper såsom balans, koordination och kroppsuppfattning. Vidare läggs stor vikt vid uppförande gentemot tränare och sina träningskompisar.
 VEM ÄR INSTRUKTÖR? 
Huvudansvarig för knatte-och barnträningen i Skövde Taekwon-Do Club är Petra Dydiszko. Petra började träna Taekwon-Do 1993 och har sedan dess varit en flitig utövare. 1997 blev hon för första gången uttagen till det Svenska landslaget. Sedan dess har hon varje säsong kämpat tappert för våra svenska färger och plockat hem ett stort antal medaljer både från EM och VM. Sedan år 2016 har hon valt att lägga tävlingshandskarna på hyllan.
Petra är utbildad pedagog (grundskollärare) med 15 år inom yrket och nationellt ansvarig för barnledarutbildningar inom Svenska ITF Förbundet.
 VEM KAN VARA MED? 
Barnverksamheten i Skövde Taekwon-Do Club är öppen för barn mellan 6-12 år. Alla är välkomna! Träningen är individuell vilket inte ställer några standardiserade krav på barnens fysiska förmåga. Man tränar så mycket man vill och så mycket man orkar. Det enda som krävs är att barnet själv vill och tycker det är roligt att träna.
 FINNS DET TÄVLINGAR FÖR BARN? 
Det finns tävlingar för barn, eller miniorer, som det då kallas. Självklart genomförs miniortävlingar efter helt andra regler än de som gäller för kadetter,  juniorer och seniorer. Som minior kan man tävla i två grenar, mönster och kamp.
I mönstergrenen visar barnen upp de mönster som de ska kunna för sin grad och bedöms enligt de punkter som är viktiga vid själva utförandet.
Vid kamptävlan har barnen extra skyddsutrustning i form av huvudskydd och väst, de bär också handskar och fotskydd. Alla tekniker riktade mot huvudet är förbjudna och endast västen utgör träffyta. Barnen får med sina tekniker lätt nudda motståndarens väst och om tekniken utförs med kontroll tilldelas poäng.
Oftast får alla barn som deltar ett pris i form av en medalj och tävlingarna präglas av uppsluppen stämning där rivalitet och dålig sportsmannaanda inte har något utrymme.